In jurul Capitalei, baltile de pescuit reprezinta atat o alternativa de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, alaturi de familie si de cei dragi, cat si satisfacerea unei pasiuni precum pescuitul sportiv. Si pentru ca tot mai multi bucuresteni au indragit si au inceput sa practice acest sport, au fost amenajate tot mai multe balti de pescuit. Cu soiuri bune de peste, cu conditii de campare, cu paza si alte beneficii, baltile de pescuit din jurul Capitalei sunt un real succes pentru proprietarii lor si pentru pescari.

In jurul Capitalei, una dintre cele mai renumite balti de pescuit este balta de la Afumati 2. Amplasata in localitatea Afumati, la balta se ajunge pe soseaua Bucuresti-Urziceni. Poti pescui tot timpul anului si poti retine 5 kg de peste. Desi pe timpul noptii pescuitul este interzis, pe timpul zilei te poti bucura de ten, caras, crap si stiuca.

In comuna Buturugeni, vei gasi balta de pescuit Magura. Aici, accesul se face prin comuna Mihailesti. Balta este destul de cunoscuta, conditiile sunt bune iar peste prinzi cu siguranta. Ai voie sa pescuiesti si noaptea si pestele retinut poate fi intr-o cantitate de 10 kg.

Si balta de pescuit de la Tancabesti este foarte cunoscuta. Aceasta se intinde pe 100 de hectare si asigura locuri distincte pentru pescarii amatori si pentru cei profesionisti. La balta se ajunge pe drumul national Bucuresti-Ploiesti si se poate pescui crap, caras, salau, stiuca, somn.

Balta de la Peris, de asemenea, este foarte cunoscuta. Se afla in localitatea Peris din judetul Ilfov si se ajunge pe drumul national numarul 1. In balta se gasesc crapi, teni, carasi si salau. Balta de peste este cunoscuta pentru concursurile de pescuit pe care le gazduieste si pentru buna organizare a administratorilor.

La 30 de kilometri de Bucuresti, pescarii amatori si cei profesionisti pot merge la balta de pescuit din orasul Fundulea. Balta este repopulata cu crapi si carasi, somoni, salau, bibani. Balta este dotata cu locuri de relaxare, umbrare. Limita de peste este de maxim 10 kilograme (crap si somn). Regulamentul de pescuit este clar si trebuie respectat cu strictete, pe balta fiind interzise muzica tare, gunoaiele si deteriorarea spatiilor de relaxare.