O masina ingrijita va avea un pret mai ridicat comparativ cu un model similar cu aceleasi caracteristici, dar care nu a fost intretinuta corespunzator. Trebuie avut in vedere ca ingrijirea unei masini include atat partea tehnica a acesteia, cat si partea estetica ce cuprinde aspectul exterior si interior. Exista numeroase produse pentru a proteja vopseaua – precum ceara auto – ori pentru a mentine elementele interioare precum bordul sau tapiteria intr-o stare cat mai buna pentru o perioada indelungata de timp.

Praful si uzura sunt doua dintre aspectele care trebuie avute in vedere atunci cand vorbim despre interiorul unei masini. Altfel spus, de-a lungul timpului tapiteria este expusa in fata murdariei si a uzurii, iar unul dintre locurile cel mai frecvent afectate de murdarie este chiar portbagajul masinii, deoarece este locul in care vor fi depozitate o sumedenie de lucruri de-a lungul timpului. Prin urmare, atunci cand faci curatenie in interiorul masinii este indicat sa aspiri si portbagajul cu grija.

Una dintre cele mai neplacute situatii este atunci cand diverse lichide se varsa in portbagaj, astfel ca acesta se pateaza si poate capata diverse mirosuri neplacute. Pentru a evita o asemenea situatie poti opta pentru achizitionarea unei tavite confectionate din diverse materiale care va proteja materialul textil din interiorul portbagajului. Exista tavite care sunt special concepute pentru anumite modele de masini, insa exista si varianta de a-ti cumpara una universala. Aceasta va retine orice lichid varsat, fie ca vorbim despre suc, lapte, cafea si asa mai departe, astfel ca materialul textil din portbagaj nu va fi afectat in nici un fel!

Expusa murdariei este si mocheta din interiorul masinii, insa aceasta este protejata de catre covorasele auto. Cu toate acestea este important sa verifici daca aceste covorase nu au suferit la randul lor o uzura excesiva, deoarece in caz contrar utilitatea lor poate fi limitata. Spre exemplu, in timpul iernii, atat soferul cat si pasagerii vor aduce din exterior in interior zapada care ulterior se topeste din cauza caldurii si se transforma in apa. In cazul unor covorase foarte uzate care nu mai pot retine corespunzator apa, aceasta se infiltreaza in mocheta care acopera podeaua masinii.