Activitatea sportiva este, fara indoiala, una dintre cele mai bune modalitati prin care iti poti mentine starea optima a organismului, astfel ca daca te-ai hotarat sa alergi, dar nu cunosti inca prea multe despre acest domeniu trebuie sa iti spun din start ca adidasii pe care ii poti sunt foarte importanti. Mai mult decat atat, o pereche potrivita de adidasi pentru alergat iti poate da chiar motivatia de a te trezi dimineata devreme pentru o sesiune scurta de alergat, astfel ca importanta lor nu trebuie niciodata trecuta cu vederea.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei perechi de adidasi este marimea. Bineinteles ca iti vei indrepta atentia catre un papuc ce ti se potriveste, insa trebuie sa ai in vedere si latimea piciorului sau inaltimea arcadei plantare. Prin urmare este important sa probezi mai multe perechi de adidasi pentru a o descoperi pe cea care ti se potriveste cel mai bine si care iti ofera cel mai bun suport pentru mers sau alergat.

De asemenea, amortizarea pe care ti-o ofera o pereche de adidasi reprezinta un alt criteriu de achizitie. Inainte de a-ti cumpara adidasii trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari: de cate ori pe saptamana voi alerga? Care este tipul de teren pe care voi alerga? Cati kilometri pe zi voi alerga? Daca esti un alergator ocazional atunci vei descoperi ca toata amortizarea de care ai nevoie poate fi obtinuta chiar si prin achizitia unei perechi de adidasi la un pret mediu, dar care sunt special confectionati pentru acest tip de activitate sportiva.

Pe langa aceste doua criterii mai sus mentionate, inainte de a cumpara o noua pereche de adidasi pentru alergat trebuie sa ai in vedere si greutatea acestora alaturi de materialul din care sunt confectionati. Daca piciorul tau transpira foarte mult in timp ce alergi atunci poti sa iti indrepti atentia catre un adidas confectionat dintr-un material care permite o buna ventilatie. Bineinteles ca este important sa ai in vedere si temperatura exterioara.

In final, as vrea sa iti amintesc ca cele mai bune sfaturi pentru achizitia unei perechi de adidasi iti pot fi oferite de catre un expert in acest domeniu, asadar nu ezita sa ii ceri parerea.