Unul dintre cele mai importante si mai frumoase obiective turistice din Iasi este Palatul Culturii, o superba constructie in stil neogotic ce a fost ridicata in perioada 1906 – 1925. Initial a fost folosit ca Palat Administrativ si de Justitie, insa incepand din anul 1955 a gazduit numeroase institutii culturale devenind astfel, in timp, o veritabila atractie turistica. Este important de mentionat ca Palatul Culturii este totodata un simbol al orasului pe care trebuie sa il descoperi daca te afli in oras. Indiferent ca ti-ai programat o vacanta de cateva zile sau te afli doar in trecere, este o idee buna sa aloci cateva minute din timpul tau pentru a descoperi aceasta frumoasa constructie.

Din punct de vedere istoric, Palatul Culturii din Iasi a servit drept cazarma in perioada in care s-a desfasurat cel de-Al Doilea Razboi Mondial atat pentru armata germana in prima parte a conflictului, cat si pentru armata sovietica in ultima parte a razboiului. In timpul Primului Razboi Mondial lucrarile au fost sistate si reluate ulterior, astfel ca aceasta atractie turistica mai sus amintita a fost inaugurata in anul 1926 de catre regele Ferdinand al Romaniei.

Momentan, daca din toate aceste obiective turistice ale orasului vei si vizita Palatul Culturii din Iasi vei intalni mai multe muzee care contin o varietate de obiecte deosebit de importante pentru cultura romaneasca. Dintre aceste muzee trebuie sa amintim despre Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul de Arta sau Muzeul Etnografic al Moldovei. Pregateste-te, asadar, sa descoperi multe lucruri interesante!

Pe langa aspectul exterior impunator ce atrage privirea oricarui turist inca de la departare, Palatul Culturii din Iasi este o adevarata capodopera si pe interior. Finisajele superbe, holurile inalte precum si cele aproximativ 300 de incaperi reprezinta adevarate atractii turistice prin insasi existenta lor, fara a mai pune la socoteala toate cele cate se afla in interior.

Daca iti doresti sa vizitezi Iasul, un oras incarcat de istorie si cu numeroase obiective turistice atunci nu mai sta pe ganduri. Rezerva-ti cazarea in Iasi pentru perioada in care vrei sa pleci in vacanta, pregateste-ti bagajele si porneste intr-o experienta de neuitat alaturi de cei dragi tie.